Jag heter Birgitta Bergh och det är jag som finns bakom denna ragdolluppfödning och stamnamnet S*FiaSol's. Jag bor i Uddevalla, 9 mil norr om Göteborg i ett litet radhus tillsammans med mina katter. Jag har en son som heter Joel som nu har flyttat hemifrån - så nu finns det mycket tid jag kan ägna åt mitt intresse för katter. Jag arbetar inom vården och har så gjort i ungefär 25 år. Jag är utbildad sjuksköterska och arbetar i Trollhättans kommun inom rehabilitering.

Det har funnits katter hemma hos mig sedan många år tillbaka, och det har då varit huskatter. Jag hade nog inte haft några egentliga funderingar på att skaffa någon raskatt och ragdoll hade jag varken sett i verkliga livet eller hört talas om förrän våren 2002. Men när jag då fick den beskriven hur den är i sitt temperament och sin storlek, men
framförallt att den skulle vara så oerhört social och vänlig, kunde jag inte motstå tanken om viljan till att skaffa en ragdoll. Sedan när det dessutom visade sig att det var en oerhört vacker ras var jag helt på det klara med att börja söka efter en ragdollkattunge.

Min första ragdoll flyttade in hos mig år 2004 och därefter har det blivit några till ;)
Stamnamnet S*FiaSol's blev registrerat i december 2005. Mitt mål med uppfödningen är en strävan till friska och sociala ragdollkatter med ett bra temperament.

Jag åker gärna på utställningar som jag tycker är både roligt och spännande. Jag får där mycket kunskap till mig om rasen genom att lyssna på de olika domarnas bedömningar och även lära känna nya människor och träffa andra ragdollentusiaster.

Det är Jenni Pernklev Svensson, S*JiPe's som jag ser som min mentor, hon har lärt mig mycket med sitt enorma engagemang, kunskap och kärlek till ragdollkatten. Så jag har framförallt Jenni att tacka och hon har även inspirerat mig till att vilja ha mer än en ragdoll :) Även Cathrine Boström som står bakom uppfödningen S*Aero's har tålmodigt svarat på alla mina funderingar och rätat ut en hel del frågetecken ;-)

Jag är medlem i kattklubben Spinneriet och rasringen SRC, Scandinavian Ragdoll Club. I SRC är jag är invald i styrelsen som vice ordförande, även ansvarig för Ragdollboden, webb-medhjälpare till Galleriet, Export- och Importbilder.


Kontakt:
Birgitta Bergh
Skridskogatan 11
451 62 Uddevalla
0522-342 42
0703-46 11 24
birgitta@fiasols.se